Kategorier
Ikke kategoriseret

Mange historiske grunde..

Historisk set har der vel være mange gode grunde til at bygge skorstene. Det kræver jo først og fremmest om, at man skal have ledt røg væk fra beboelse.
Efterhånden som industrialiseringen ramte samfundet, så begyndte man selvfølgelig også at se flere og flere industriskorstene skyde op i bybilledet, og måske især i udkanten af byerne. For igen skal man huske på, at det jo netop handler om at lede røg væk fra beboelsesområderne.
Dermed er der også opstået en helt anden efterspørgsel efter de her specielle industriskorstene. Det er klart, at i industrien er der andre krav og ønsker, end der måske vil være ved en traditionel skorsten til et privat hjem.
Samtidig forestiller jeg mig også, at en industriskorsten er en væsentlig større investering, end en helt traditionel skorsten. Men klart, industrien har forhåbentlig også et andet økonomisk grundlag for at indkøbe disse dyre og avancerede skorstene end en privatøkonomi. Heldigvis for det, for en effektiv skorsten er jo faktisk en ting som kommer alle omkringliggende til gode.