Kategorier
Ikke kategoriseret

Det store overblik

Det kan være vanskeligt at holde styr på alle varer og hylder når der er travlt i en butik. Heldigvis har vi som samfund sådan en grundindstilling til at vi betaler for varerne og vi snyder ikke hinanden. Men der vil selvfølgelig altid være nogle som føler sig fristet, og derfor er der brug for en form for varesikring.

Det kommer i mange former, jeg tror mange kender de tags som sidder fast på en varer. De skal fjernes når du køber varen, ellers udløser det en alarm ved udgangen. Det kan også være den anden slags tag som nærmest forsegler varen. Når ekspedienten på grund af travlhed har glemt at fjerne tagget, så opdager man det først når man kommer hjem og det er helt umuligt at få den af selv.

Det er en effektiv måde at holde styr på sine varer, og sikre at de kommer forbi kasseapparatet inden kunden og varen forlader butikken.
Så det er selvfølgelig den kontekst vi altid skal huske når vi køber varer ude i butikkerne.

Kategorier
Ikke kategoriseret

En uforudset blog

Nu har jeg efterhånden haft den her blog i et godt stykke tid. Det betyder også, at jeg efterhånden er blevet mere opmærksom på, at den også skal vedligeholdes en gang imellem. Først og fremmest, skal der skrives nyt indhold, så den altid ser spændene ud for jer der besøger den.

Men det handler også om, at maskinen bag ved hjemmesiden skal have et eftersyn en gang imellem. Eksempelvis skal det system, som driver bloggen opdateres en gang imellem. Det er alt sammen det, man kan betegne som planlagt vedligehold.
Men der sker selvfølgelig også uforudsete hændelser. Det kan eksempelvis være i en situation hvor man pludselig møder en hacket hjemmeside. Det kan være svært at planlægge sig ud af. Men jeg har nogle forholdsregler, og ved hvem jeg vil kontakte i det tilfælde at uheldet er ude. Det er næsten den bedste måde, jeg kan forberede noget uforudset.

Jeg tror de fleste der har haft den samme blog igennem flere år, med fordel kan forberede de her ting. Det bliver hurtigt hverdag, og ikke desto mindre bør man gøre sig nogle tanker om de her ting.

Kategorier
Ikke kategoriseret

Det store kapløb

Markedet for tyverialarmer er umiddelbart stigende. Ihvertfald hvis man skal tro på de mange reklamer man hele tiden ser med tilbud på at få monteret tyverialarmer.

Men hvorfor er de egentlig blevet så populære, og er de overhovedet nødvendige?
Det er vel på en måde lige som med forsikringer, man håber aldrig rigtigt at få brug for dem. Men hvis uheldet er ude, er de meget gode at have. Det samme kan man vel sige med tyverialarmer.
Faktisk er det vel også et kapløb med naboen. For det handler vel altid om, at være lidt bedre sikret en naboen, og derved give tyven mulighed for et lettere indbrud. Tanken er vel, at så springer tyven over din ejendom, og vælger et lettere bytte.

Så efterhånden som vi alle sikrer os mere og bedre, så vil vi altid være tvunget til at sikre os lidt bedre. Jeg ved ikke om det er godt eller skidt, men det er vel nu engang bare sådan udviklingen går.

Kategorier
Ikke kategoriseret

Din data ligger trygt og sikkert

Der er mange gode grunde til, at beskytte sin computer imod virus og andre dårligdomme. Det er jo faktisk sådan, efterhånden som computere og mobiltelefoner bliver mere og mere vitale i vores liv. Så har vi også mere og vigtigere data på dem. Derfor kan man måske også, mere end nogensinde, have en interesse i, at den data ligger trygt og sikkert.

Et eksempel er, at der har været meget ransomware i Danmark. Det er som bekendt en virus, som låser alle dine filer, og herefter kræver en løsesum, for at låse op for dem igen.
Det er meget ubehageligt, og man kan ikke engang være sikker på, at filerne faktisk bliver låst op selvom man betaler løsesummen.

Derfor kan man med fordel, kigge på løsninger, som kan være med til at modvirke netop denne slags angreb. For det er virkelig ærgerligt, hvis du mister alle filerne på din computer. Sådan tror jeg ihvertfald langt de fleste mennesker har det.

Kategorier
Ikke kategoriseret

Skilte er både praktiske og æstetiske

Der er mange ting at være opmærksom på, når man starter en virksomhed. Ikke mindst de fysiske lokaler. Det plejer altid at gå rimeligt let, når det kommer til den indvendige indretning. Men de færreste tænker nok over, at der jo også er en udvendig del.

For det er jo netop det udvendige de fleste vil opleve, som deres første indtryk af din virksomhed. Derfor vil jeg da anbefale, at man også giver den del af virksomheden lidt fokus.
Et godt sted at starte er, at få sig et flot facadeskilt. Det har både en æstetisk og praktisk funktion. Det er i høj grad med til at præsentere din virksomhed, samtidig med at den også helt praktisk viser, hvor den virksomhed er placeret. Det er ekstremt praktisk, når du skal have besøgende.

Faktisk vil jeg mene, at det er noget af det vigtigste, at du kan blive fundet i bybilledet. Så det er min varmeste anbefaling, at man får kigget på det som det første.

Kategorier
Ikke kategoriseret

Påskeharen kommer!

Det er blevet påske og tid til nogle af årets små fridage. Det er noget der har glædet mange i denne tid, hvor solen igen er dukket op, og gode timer både indendørs og udendørs venter.
Samtidig vil især de yngste forbinde påsken med påskeharen og rigelige mængder påskeæg.

De skal selvfølgelig helst være af chokolade.
Men påsken er selvfølgelig også mere om det, og med udgangspunkt i kristendommen er det også en tid, hvor man kan snakke om dødsfald, med udgangspunkt i historien omkring netop påskedagene. På alle måder er påsken en spændene tid, og der er rig mulighed for at hygge sig sammen med nogen af de mange aktiviteter der følger med. En af de mest populære er selvfølgelig at puste æg, og derefter male dem i forårets flotte farver.

Jeg glæder mig ihvertfald selv til, at skulle nyde påskedagene og få hygget godt igennem. Det er vel noget af det, som påsken også handler om.

 

Kategorier
Ikke kategoriseret

At organisere sig

At være organiseret kan være mange ting. For nogen handler det om små papirlapper, om andre handler det om det modsatte.

Jeg har den seneste tid, dog i stigende grad oplevet en stigende interesse for at bruge forskellige programmer, der kan hjælpe os med at være mere organisererede, mere effektive.
Det kunne være et program til kundestyring, det man også kalder for CRM. På den måde, skaber man overblik over sin salgsindsatser og kontakter til de virksomheder som man handler med. Ved at holde styr på alt det, så kan man istedet bruge sin energi på at arbejde på netop salgsindsatsen.

Jeg har selv benyttet et online system, det synes jeg har været meget praktisk. På den måde, har jeg altid systemet tilgængeligt, også når jeg er på farten. Det er jo netop på farten, man ofte kan blive i tvivl om de ting, som man har noteret i sit CRM system.
Derfor kan jeg kun anbefale andre, også at benytte sig af sådan et system.

Kategorier
Ikke kategoriseret

Dansk sommer kræver forberedelse

Dansk sommer kræver selvfølgelig en masse foranstaltninger. Det handler selvfølgelig om at gardere sig imod både sol, vand, kulde, blæst og alt der imellem. Så det kræver alt fra store parasoller, terrassevarmere, gas grill, køleskabe og frysere. På den måde kan man sige, at dansk sommer er udstyrssommer.

Men det passer mig egentlig ret godt. På den måde, bliver sommeren materialiseret på en måde, så man virkelig har glæde af den noget længere. Sommer-gadgets må være en kategori der altid vil være aktuel, så længe man holder til på vores breddegrader. Heldigvis for det, for så er der altid noget nyt at se frem til.
Men derudover kan man jo stadig glæde sig over, at den danske sommer i sig selv, og så kan være en ret dejlig størrelse uanset mængden af udstyr, som skal gøre den tålelig.

Udstyrssommer er selvfølgelig bare et tilvalg. Men et valg som jeg selv klar vælger til i stor stil.

Kategorier
Ikke kategoriseret

Er det egentlig svært?

Er det svært at have sin starte sin egen blog? Det spørgsmål er der mange der stiller mig. Det umiddelbare svar er, at det nok er ret forskelligt for hvem man er.

Det kan selvfølgelig godt være lidt teknisk, at sætte sin blog op, så man kan begynde at skrive på den. Der er heldigvis meget hjælp af hente, og nogle steder er det blot få klik man selv skal gøre, for at komme i gang. Hvis man ikke har meget erfaring, bør man dog holde sig til de simple løsninger. Hvis man er relativ ny, og samtidig har en plan om at kaste sig ud i lidt mere komplicerede så bør man måske overveje at få hjælp fra andre.

Jeg har eksempelvis fået hjælp til en hjemmeside i Esbjerg, af et firma som lever af den slags. Det kan være en klog genvej at tage, i det store internetland, hvor man hurtigt kan fare vild i tingene.

 

mouse-1188089

Kategorier
Ikke kategoriseret

Halsende efter teknologien

Teknologi er en underlig størrelse. Især fordi den hænger ulasteligt sammen med en generel udvikling. Udvikling vi oplever som samfund, men også en udvikling inden for hvert sit teknologiske felt.
Det kan være svært at følge med. På den ene side kan det for en generation føles som om, at de lever midt i udviklingen. For de der ikke gør, kan den være svær at koble sig på.
Jeg har i en periode, forsøgt at undersøge markedet for produkter, som kobler ældre mennesker på teknologi. Produkterne er mange, og det handler i høj grad om at finde frem til de mest essentielle funktioner, og gøre dem let brugbare. Et godt eksempel på dette, kan være en omsorgsskærm. Den gør det muligt at kommunikere med den ældre, både via e-mail og sms/mms. Betjeningen af den, er begrænset til at være enkelte knapper, og den ældre har god mulighed for at læse beskeden – uden at forplumre sig ud i et svar eller lignende.

Det er teknologi for de, som er på vej ind i teknologien, men som ikke har fået den ind naturligt.

hard-disk-matrix-1525943